Kennismaking met de Bretonse eilanden

ÎLE DE SEIN (opstapplaats 18 km)

Het eiland île de Sein, op de rand van de oceaan, is als thuiskomen. Weer terug bij zichzelf op het kiezelstrand, omringt door natuur op de heide gepolijst door de wind... Voelt als thuiskomen, net als de hartelijke eilandbewoners, die de bezoekers verwelkomen op de kades omringd door kleurrijke huizen.

ÎLES DES GLÉNANS (opstapplaats op 33 km)

Zeven eilandjes rond een binnenzee met glashelder water, witte zandstranden… Nee, u bent niet op de Seychellen, maar echt in Bretagne! Deze eilandengroep voor de kust bij Bénodet heeft de "Bounty" landschappen van de tropische landen. Als in een droom.

ÎLE D’OUESSANT (opstapplaats op 90 km)

Het meest westelijke eiland van Europees Frankrijk is ook één van de mooiste. Met de beroemde vuurtoren le Créac'h biedt Ouessant een ongekend divers landschap: steile rotsen, gekleurde heide, spectaculaire kapen, turkooise water...

ÎLE DE MOLÈNE (opstapplaats op 90 km)

Dit ongerepte eiland, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, is een ideale bestemming om op te laden. Op programma: de fauna ontdekken (zeevogels, otters, dolfijnen, grijze zeehonden), wandeling over de douanepaden, of in de straatjes van het dorp, en de Molène worst proeven, gerookt met algen.

 
 
Rubrique tourisme-culturel BretagneCultureelMeer info
Rubrique tourisme-loisirs BretagneRecreatieMeer info
Rubrique tourisme-restaurant BretagneRestaurantsMeer info
Rubrique tourisme-gastronomie BretagneGastronomieMeer info
LOADING