La Torche

Midden in de Bigouden is de punt van La Torche een indrukwekkend natuurlijk schiereiland. Deze winderige plek is bekend bij surfers en bij de wandelaars die hier de megalithische plekken komen bezichtigen. Een bezoek in het voorjaar, als de punt bedekt is met kleurrijke tulpen, is zeker de moeite waard.

De Pointe de la Torche, of Beg an Dorhen in het Bretons, betekent “punt van de heuvel”. La Torche is een rotsachtige uitloper die in zee doorloopt, een wild stuk land die in het zuiden de baai van Audierne begrenst. Een plek aan het einde van de wereld, steil maar mooi. Ga er snel een keer naar toe, in maart en april. In het moeras worden hele velden met tulpen geteeld. Net Nederland! Het voorjaar is zeker de beste tijd van het jaar om er naar toe te gaan.

Geliefd bij surfers

De rotsachtige uitloper van La Torche is geliefd bij surfers en funboarders. Golven en wind zijn er altijd. Niet zo ‘n liefhebber van watersport? Trek uw wandelschoenen aan en maak een wandeling rond de punt. Het pad biedt een adembenemend uitzicht op de hele baai. U komt langs verschillende megalithische plekken, onder anderen langs een grafheuvel met een dolmen met gang en een overdekte allee.

Gebruik uw verrekijker!

Maak van uw tocht naar La Torche gebruik om ook de baai van Audierne te ontdekken. Deze baai met een lengte van een aantal kilometers is een beschermd natuurgebied. Het bijzondere aan deze baai is het uitgestrekte kiezelstrand langs de zee, het strand Ero Vili. Een haven van rust voor vogels en in Frankrijk een van de eerste rustgebieden voor trekvogels.