Wat te doen in Finistère, in de buurt van de camping

WANDELTOCHTEN

Mochten de wandelingen vanaf de camping naar meer smaken; in Finistère beschikt u over 5300 km aan bewegwijzerde wandelpaden, voor bijzondere wandeltochten midden in de natuur.
Wat uw niveau ook is, sportieve hiker of wandelaar met beperking, deze wandelroutes nemen u mee naar unieke, bijzondere landschappen.

LES ENFANTS DE LA CÔTE

Deelname aan deze activiteiten kan vanuit "Domaine de Bel Air", of door zich te melden bij het verzamelpunt voor de gewenste activiteit, naar gelang het getij en het weersbericht!
Klik hier voor meer informatie

HONDENWANDELING MET LOUNOOCK’S (6 km)

Kennismaking met verschillende unieke, originele activiteiten in Bretagne met sledehonden: hondenwandeling, hondenstep, hondenkart, met sulky... Voor groot en klein, of om weer even kind te zijn, en op avontuur te gaan!

AQUASHOW AUDIERNE (18 km)

Kom met het hele gezin de Bretonse zeebodem in aquariums ontdekken: haaien, schaaldieren, zeepalingen, inktvissen, octopussen… 160 soorten kunnen geobserveerd worden in meer dan 50 aquariums, een tactiel bassin, reuzenaquariums en exposities.
Aquashow is ook een vogelshow van 45 minuten, uniek in Bretagne: met vogels uit de monding, maar ook nacht- en dagroofvogels die vlak langs uw hoofd vliegen! Het hoogtepunt van de voorstelling: speervissen op aalscholvers!

LA MAISON DES JEUX BRETONS (19 km)

In het "Huis voor Bretonse Spelletjes" vindt u traditionele Bretonse spelletjes: ballen, kegels, schijven in een overdekte ruimte van 300 m². Gezellige familiesfeer. Buitenactiviteiten in de zomer.

BONOBO PARC (20 km)

Het Bonobo park heeft 4 klimroutes en vele onderdelen. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar biedt de Choupinet route 10 onderdelen tot een hoogte van 2m10. De kinderen zitten de gehele route, die 1 uur duurt, vast aan een doorlopende veiligheidslijn. Als het mooi weer is kunnen de kleinsten ook spelen in het opblaasbare speelstructuur van 12m lang. De blauwe route is ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar, voor debutanten of als opwarmertje. Deze bevat 13 onderdelen, waaronder een tokkelbaan, schommels, een hangbrug, een net, een Tarzan-liaan... De rode klimroute, vanaf 9 jaar, omvat 13 onderdelen en gaat tot 15m hoog. Voor een gezinsuitstapje is de Blauwe route gecombineerd met de Rode route ideaal. Voor de waaghalzen vanaf 12 jaar is er de Zwarte route. Deze route vergt wat lichamelijke inspanning, en vraagt een goed evenwicht. U kunt ook kiezen voor een arrangement met toegang tot alle routes: wees wel voorbereid op 2 uur lichamelijke inspanning, dat soms intens kan zijn.

DUIKCLUB « LES PLONGEURS DU CAP » (21 km)

In Sainte-Evette, vlakbij de opstapplaats voor het eiland île de Sein, staan de panden van het Duikcentrum Audierne; hier is men gespecialiseerd in groepen, of het nu voor een doop, verkenning of opleiding is.

GOLFCLUBS

  • GOLF DE CORNOUAILLE (29 km)
    18-holes golfclub. Deze vijftigjarige golfclub op de inham van het bos Forêt-Fouesnant, verwelkomt u in een club house geïnstalleerd in een landhuis uit de 18e eeuw. Practice, putting green, mat...
  • GOLF DE L’ODET (35 km)
    Deze 18-holes golfclub is aangelegd in 1986, en maakt optimaal gebruik van het glooiende achterland van de kust, beplant met eeuwenoude eiken. Biedt een afwisseling van lange fairways en smalle greens, met enkele waterpartijen en bunkers als obstakels.

OCÉANOPOLIS BREST (87 km)

Océanopolis is een cultuur wetenschappelijk centrum gewijd aan oceanen, gevestigd in Brest, vlakbij de jachthaven van Moulin Blanc. De vorm van het eerste gebouw, het paviljoen voor gematigde ecosystemen, lijkt op een krab.

  • Een vijftigtal aquariums van 50 tot 1 000 000 liter voor het haaienbassin zijn geopend voor publiek. Behalve de bassins, geven verschillende beelddragers (video, interactieve palen, borden...) aanvullende informatie over de biologie van de soorten, de bescherming van het leefmilieu, functionering van de ecosystemen...

Attractiepark "LA RÉCRÉ DES 3 CURÉS" (102 km)

"La Récré des 3 Curés" is een Bretons recreatiepark geopend in 1989, en ligt in Milizac, in Finistère. De naam komt van het gehucht waar deze ligt, "lieu-dit des trois curés". Het park trekt 220 000 bezoekers per jaar, wat het op 2 na het meest bezochte betalende toeristische locatie in Bretagne maakt.

 
 
Rubrique tourisme-culturel BretagneCultureelMeer info
Rubrique tourisme-restaurant BretagneRestaurantsMeer info
Rubrique tourisme-gastronomie BretagneGastronomieMeer info
Rubrique tourisme-iles BretagneKennismaking met de eilandenMeer info
LOADING